Näin suomalaisena oli kovin huvittavaa, kun eräs ulkomaalainen tuli töissä kysymään minulta, mitä saunassa pitää olla päällä. Sain moneen kertaan vakuutella, että saunassa ollaan yleisellä paikallakin ilman vaatteita, alasti (Siis ilman pyyhettä? Ja ilman uimapukua?) ja varmistaa, että miehet ja naiset saunovat erikseen. 

Lähiaikoina elämäni on ollut lähinnä töitä, töitä ja töitä. Onneksi väliin on myös mahtunut oikein kahteen kertaan vierailu kotikodissa ja kaverin lakkiaisissa, paaaaaljon jäätelöä ja ikkunalaudalla istuskelua. Sain jopa viimeiset koulutyötkin palautettua, vaikka tässä olisi ollutkin monta kuukautta aikaa palauttaa ne. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, sanoi joku.

Nyt, kun oikea loma alkoi (siis töissä, mutta ilman koulujuttuja), aion varata aikaa nukkumiselle, joidenkin muiden kuin koulukirjojen lukemiselle, jäätelölle ja kavereille. Lähitulevaisuudessa siintääkin muutamat pippalot ja festarit ja kenties juhannus kaupungissa, ilman hyttysiä ja järveä. Saapa nähdä, mitä siitäkin tulee..