Aika on sitten kummallinen juttu. Kun opiskelen, aikaa on aivan liian vähän ja joka viikoksi pitää kirjoittaa monia sivuja aiheesta herkkusienimunakas tai muotinäytökset, iltaisin ravaan kaiken maailman kissanristiäisissä ja yöt kirjoitan viime hetkeen jääneitä kotitehtäviä. Nyt, muutaman viikon lomalla, olen käynyt kotiseudulla ja ... no, lähinnä katsonut leffoja ja lueskellut jotain. Päivän kohokohta saattaa olla, että käyn vahtimassa lapsia pari tuntia ja lasken pulkkamäkeä, sen jälkeen voinkin loikoilla loppupäivän.

Hei, nyt vähän ryhtiä! Kämppä ei ole vieläkään kunnolla sisustettu, loppuosa esseestä odottaa tekemistä enkä pitkään aikaan ole tehnyt mitään erityistä. Joku uusi harrastus, ehkä?  Entistä en ole jatkanut vielä täällä pääkaupunkiseudulla. Harmi. Se oli kiva harrastus.

Toisaalta jos nyt loikoilen kuukauden, jaksan varmasti taas kevään pysyä hereillä luennoilla ja ehkä tehdä esseitäkin ennen viimeistä palautuspäivää. Ehkä siis korkkaan joululahjaksi saamani kirjan, mikäs kiire tässä.