Tänään oli aika maanantai maanantai (En siis tehnyt kirjoitusvirhettä, vaan tarkoitin maanantai-adjektiivia ja sitten viikonpäivää. Osaan suomea) Juuri tällä hetkellä ärsyttää aivan hitosti se, että kynteni halkesi, etten osaa ranskaa, etten jaksaisi tehdä läksyjä, että koneeni temppuilee ja että mainosten kieli on kammottavaa. Eikö kukaan valvo, millaista kieltä niissä käytetään?

Otetaanpa esimerkiksi radio, jota kuuntelen usein läksyjä tehdessäni. Siellä mainoksissa käytetään ainakin minusta aivan outoja muotoja, kuten: -Kutisevatko silmäsi? - Niin. Miksi ihmeessä ei kyllä tai joo tai kutisevat, vaan niin. Öh? Ja toisessa mainoksessa väitetään jonkin olevan ravintorikas. Mitä vikaa ravinteikkaassa on?

Paperille kirjoitetut mainokset herättävät vielä enemmän ärsytystä, koska niissä on pääsääntöisesti aina yhdys sana virheitä. Ymmärrän kyllä, että jotkin yhdyssanat on vaikeaa kirjoittaa oikein (esim. oikein päin, monenlaisia - olivatkohan nuo edes oikein?) ja ne ovat hankalia minullekin, mutta tietyt sanat pitää kyllä osata kirjoittaa, tai vähintään tarkistaa joltakulta, joka osaa kirjoittaa ne, ennen kuin laittaa ison mainoskyltin esille. Tänäänkin maito-ostoksilla huomasin turska file tarjouksen ja entisessä kotikaupungissani lemppari-inhokkini oli loppuun myynti. Argghh!

Paras (eli pahin) kaikista oli kyllä erään yrityksen mainos rautatieasemalla. Olin silloin (joulun tienoilla) noussut juuri junasta ja ajattelin juosta ehtiäkseni seuraavaan junaan, mutta tämä mainos kirjaimellisesti pysäytti minut. Siinä oli uutistenlukija ja sen yläpuolella luki: "Hyvempää iltaa". Siis oikeasti??? Miten joku kehtaa???!?!?!? Murr, meinasin lähettää haukkukirjeen kyseiselle yritykselle, mutta silloin se jäi tekemättä ja lomailujeni jälkeen mainokset olivat jo hävinneet. Lieneekö joku muu hoitanut homman puolestani? Kiitos paljon. Jos olisin seuraavankin kerran törmännyt tuohon samaan mainokseen, olisin varmaan ryhtynyt joihinkin epätoivoisiin tekoihin. Niih.

Huomisesta alkaen päiväni ovat yhtä pyöritystä koko loppuviikon. Saapa nähdä selviänkö... Mutta ihan mukavaahan se oikeastaan on. Auf Wiedersehen!