Tervaleijonaa ärsyttävien asioiden TOP 5:

1. Se, ettei tee loppuun asti kunnolla jotain asiaa. Minua ei haittaa, jos joku ei osaa esim. jotain urheilulajia (itsekin aloitin tänä vuonna uuden lajin, joten osaan kyllä samaistua), mutta jos esim. jää seisomaan silloin, kun vastustaja yrittää tehdä maalia, pikku ihmislapsen (eli minut) saa kyllä kiehumaan, olen sen verran kilpailuhenkinen, vaikkei harrastelijavuorolla pitäisikään peliä ottaa niin vakavasti. Varsinkin, kun odottaa vaihtopenkillä ja vieressä pomppii toinenkin vaihtari odottamassa kentälle pääsyä, ja joku kehtaa olla kentällä seisomassa. Murr. Kyseinen liikuntavuoro kestää sitä paitsi vain tunnin ja siitä on pelaamista yleensä noin puolet, eli ei pitäisi olla mahdotonta edes hölkkäillä sitä aikaa tai vähintään tulla vaihtoon. Ei ne taidot, mutta se yritys!

2. Rään sisään ryystäminen. En tiedä tuolle parempaakaan sanaa, mutta se on är-syt-tä-vää. Erityisesti jossain hiljaisessa paikassa tasaisin väliajoin toistuva rään ryystäminen saa minut ärsyyntymään, vaikken muusta metelistä niin herkästi hermostu. Kerrankin eräässä tentissä vieressäni istuva tyttö niiskutti koko ajan äänekkäästi, niin että jopa tentin valvoja toi hänelle ystävälisesti nenäliinapaketin, mutta tyttö ei käyttänyt sitä, ja minun oli pakko poistua salista heti, kun se oli mahdollista (pääsin silti läpi).

3. Se, ettei osaa käyttäytyä junassa. Olen nyt reilun puolen vuoden ajan kulkenut junalla oikeastaan joka päivä ja voi niitä tiettyjä ihmisiä! Minulle oli alusta alkaen itsestäänselvää, että odottaessani muiden junasta ulos purkautumista menen itse sivummalle seisomaan. Ovien edessä seisominen kun ei nopeuta sisälle pääsemistä, vaan päin vastoin hidastaa muiden ulospääsyä. On myös ärsyttävää, että kolmen hengen penkeille istutaan reunoille (ikkunan viereen ja käytäväpaikalle) ja näin hankaloitetaan seuraavan pääsyä keskelle istumaan, sen sijaan, että paikat täytettäisiin alusta alkaen ikkunpaikalta keskelle päin (hui, tyttö- ja poikabakteereja!). Jos keskimmäinen paikka sattuu jäämään vapaaksi, se varataan kasseille tai jätetään se tyhjäksi eikä anneta tilaa siihen menevälle saati mennä siihen itse istumaan. Ärsyttävää on myös kasseilla paikan varaaminen. Tässä eräänä päivänä olin aivan täydessä aamujunassa, ihmiset seisoivat eteisessä ja junaosaston käytävällä, mutta eräs mies piti laukulla ikkunapaikkaa ja istui itse käytäväpaikalla. Seuraavan kerran menen kysymään, tarvitseeko hänen laukkunsa oman istumapaikan, vai voisikohan sen antaa joillekin seisojista. Seisominenkin alkoi olla ahdasta, joten yksi istuja enemmän olisi helpottanut tilannetta edes vähän. Moni muukin asia ärsyttää junamatkustamisessa, mutta ehkä tämä riitti tältä erää :)

4. Hidastelu. Kävelen yleensä nopeasti, vaikkei minulla olisikaan kiire. Siksi on ärsyttävää, että jotkut kävelevät sekä hitaasti että koko kadulle/portaille/käytävälle levittäytyneenä tai menevät rullaportaiden "nopeampaa kaistaa" hitaasti. Kaikista pahinta on se, että on oikeasti kiire, ja kun pyytää kohteliaasti muita väistämään, saa yleensä vihaisia katseita osakseen. Kiitos vaan tästä.

5.Yhdys sana virheet. Näistä paasasinkin tässä muutama kirjoitus sitten. Ehkä on parempi, etten lisää siihen mitään, ettei tästä ruikutuksesta tule tolkuttoman pitkää.

Kyllä maailma on kauhea paikka! ;)